Vad kostar det att lägga nytt tak?

Vad kostar det att lägga ett nytt tak
Kostnaden för ett nytt tak är väldigt varierande och baserar sig oftast på vilket material du väljer att använda. Ett papptak är t ex billigare att lägga än ett gediget tegeltak. Det är dock viktigt att inte stirra sig blind på kostnaden utan att faktiskt se till att du gör rätt investering. Det brukar inte helt sällan vara smartare att lägga lite mer på det nya taket för att få ett bättre och mer hållbart resultat.

Det finns massor av val att göra som påverkar vad det kostar att lägga ett nytt tak. Den största faktorn för priset på taket är vilken typ av tak det nya taket ska vara. Kom ihåg att detta val även bestämmer hållbarheten och således kanske inte det billigaste alternativet är det bästa långsiktigt utan kan t o m bli dyrare i längden.

Förutom att du behöver bestämma dig för vilken typ av tak du ska ha, så behöver du sedan bestämma dig för vilket material taket sk vara gjort av. Det finns t ex otroligt många olika sorters tegelpannor i olika kvalitet, nyans och finish. Här är det egentligen samma sak som gäller, att välja rätt material är viktigare än prislappen. Ibland kan t ex ett billigare takmaterial lämpa sig bättre än ett dyrare. Detta beror på vilket utseende du vill ha och vad som krävs för just ditt hus. Ibland kanske du inte heller behöver lägga ett helt nytt tak, utan en gedigen renovering kanske fungerar precis lika bra.

Det är svårt att utan expertkunskap hitta rätt bland alla val som ska göras. Därför är det bästa att göra när du funderar på att lägga nytt tak att ta kontakt med en kunnig takläggare. På så vis försäkrar du dig om att du får ett både hållbart och prisvärt tak. En felaktig takomläggning kan bli en riktigt dyr historia som även skadar din bostad och på så vis kan bli mycket kostsam i det långa loppet.

vad kostar det att lägga ett nytt tak? Det är svårt att säga utan att ha alla detaljer kring just det tak du önskar. Vi välkomnar dig gärna för att få offert på takarbetet och expertråd så du kan vara säker på att du får den bästa lösningen för just dig.

Kontakta oss på 08-4647920, info@jftak.se eller via kontakformuläret nedan så ger vi dig en offert på ditt nya tak!


Skicka efter offert

Hantverkarnas Riksorganisation

Entrepenörföretagen

Plåtslageriernas Riksförbund

Tegelläggning Enskede

Takomläggning på Hyreshus 700-501 exam  Enskede.

Rivning befintlig takbeläggning.

socken1

Ny papp640-864 dumps  och läkt.

socken2

Referensjobb Årsta

Pappläggning villaområde i Årsta.

Rivning befintligt 642-374 certification takbeläggning

20131223_122454

Nytt underlagspapp 640-864 och ytpapp

IMG_9035

 

Plåtarbeten Värmdö

Nytt Plåttak i Värmdö

Ny papp och plåt

bild

Ny takavvattning

IMG_6099

Takmålning BRF hus i Älvsjö

Takmålning BRF hus i Älvsjö

Skrapning och takrengöring med högtryck.

imag0177

Grundmålning plåtrena ytor

1_ekparken7.jpg